Elliptisch fietsen:
Eindelijk pijnvrij lopen?

De elliptigo kan je leven veranderen, daarom moet je voldoende geïnformeerd zijn… Daar willen wij je graag bij helpen.

Claim je vrijheid terug met de ElliptiGO loopfiets.

Stel je voor dat je kan doortrainen tijdens blessures, conditie opbouwen zonder pijn, gezond bewegen in de buitenlucht, terug sporten zonder kans op blessures… 

De Elliptigo fietsen maken een zeer effectieve conditietraining mogelijk die je buiten de fitnessclub kunt doen. De soepele tredbeweging is low-impact voor de gewrichten maar high-impact voor de fitheid! De ideale combinatie van fietsen, hardlopen en de crosstrainer!

De voordelen van lopend fietsen
"De elliptische beweging"

Low impact

Een vloeiende, elliptische beweging voorziet u van een geweldige training die mild is voor uw knieën, heupen, enkels en rug.

Goed voor je hart

Verbrandt tot 33% meer calorieën dan een traditionele fiets, zodat u een betere training in kortere tijd krijgt.

Comfortabel

De vanzelfsprekende “staande” houding vermindert de druk op uw nek en rug en elimineert zadelpijn volledig.

Training voor je hele lichaam

De staande positie van elliptische fietsen zorgt niet alléén voor een training van uw benen maar ook voor uw bovenlichaam.

Veel plezier tijdens rijden

De snelheid, handeling en beweging voelt als “rennen op lucht,” wat u een zorgeloze sportervaring geeft op iedere leeftijd.

Buiten

Bedoeld om ongestoord buiten te rijden op dezelfde paden waarop u loopt, jogt, of fietst, maar ook geschikt voor binnen met de hometrainers, waardoor u het gehele jaar kunt trainen ongeacht het weer.

Voor wie?

Met meer dan 23,000 “fietsen” op de weg, is het makkelijk te zeggen dat eigenaren van een ElliptiGO fiets verschillende achtergronden hebben. Eén ding dat ze allemaal gemeen hebben is hun liefde voor onze ElliptiGO fietsen en de voordelen die ze in hun dagelijkse leven brengen. Degenen die deel uit maken van onze fantastische rijdersgroep zijn:

Pijnvrij sporten

GEBLESSEERDEN

Met de elliptigo breng je snel weer je kracht en conditie op peil. Je dacht nooit meer te kunnen hardlopen? Zelfs met blessures is (door)trainen toch mogelijk.

FITNESS EN FUN

RECREANTEN

Haal het maximale resultaat en plezier uit je work-out met de elliptigo. Verbrand 33% meer calorieen dan met cardiotraining of fietsen en train je billen en core stability.

TRAIN SLIMMER EN SNELLER

(TOP) SPORTERS

Ontdek hoe je met een elliptigo training harder kunt trainen zodat je sneller gaat lopen. Veel topatleten gingen je al voor. De elliptigo biedt een mooie afwisseling voor je training.​

ElliptiGO in de media

Lopend fietsen: de elliptische beweging

Elliptigo fietsen maken een zeer effectieve conditietraining mogelijk die je buiten de fitnessclub kunt doen. De soepele tredbeweging is low-impact voor de gewrichten maar high-impact voor de fitheid!


De natuurlijke “staande” rijpositie voorkomt nek-,rug- en zadelpijn zoals die bij conventioneel fietsen kan optreden. Hierdoor is een comfortabele rit verzekerd. Ook het zichtveld van de rijder ligt hoger dan bij fietsen en hardlopen waardoor je meer ziet en beter gezien wordt ! Bij staan zorgt je eigen lichaamsgewicht er tevens voor dat het calorieverbruik flink opgekrikt wordt. Je verbrandt maar liefst 33% meer calorieën dan bij traditioneel fietsen. Simpelweg: de ElliptiGO zorgt dus voor een betere workout en dat in minder tijd.


Maar het mooiste en belangrijkste van alles : de ElliptiGO neemt je mee de buitenlucht in! Dus niet langer uit het raam of naar een tv staren tijdens een training..Of je nu hardloopt, fietst, fitnest of gewoon aan je gezondheid wilt werken , het rijden op de ElliptiGO zul je als geweldig ervaren.

Hoe verhoudt zich lopend fietsen?

Lopen vs. Elliptigo?

Uit een studie van de universiteit van California – San Diego EPARC centrum blijkt dat ElliptiGO fietsen een zelfde hartslag veroorzaken en evenveel calorieën laten verbranden, wat het makkelijk maakt om ‘running workouts’ te creëren op basis van tijd en intensiteit. 

De rechtopstaande fietspositie en gepatenteerde beweging van ElliptiGO fietsen bieden een ervaring zoals rennen – wat u alle voordelen van een “gewichtsdragende” training geeft zonder schokbelasting op uw gewrichten, botten en andere weefsels.

Running in park

Fietsen vs. Elliptigo?

Op een elliptische fiets rijden is niet gewoon rechtop op een normale fiets fietsen. Het verlengde elliptische patroon en de volledig ondersteunde voetenplatforms van ElliptiGO elliptische fietsen bieden een stabiele, en comfortabelere rit. De rechtopstaande positie verbetert ook het zicht met een hogere positie. De verticale, “gewichtsdragende” positie helpt om uw cardiovasculair systeem te verbeteren en zo een betere bloedsomloop te creëren.

De ergonomische, neutrale positie van het rijden op een elliptische fiets elimineert de nek, rug en zadelpijn dat kan ontstaan uit het vooruit leunen over het zadel van een traditionele fiets.

Riding bike outdoors

Hometrainer vs. Elliptigo?

ElliptiGO elliptische fietsen staan u toe om de training mee naar buiten te nemen, waar u op dezelfde straten, routes en paden kan trainen waar u normaal loopt, rent of fietst.ElliptiGO fietsen bieden een verscheidenheid aan paslengte instellingen om overeen te stemmen met uw eigen comfortniveau van bewegen. Tevens is het bereik van de beweging bijna 15 cm langer dan van de meeste hometrainers.

De gepatenteerde elliptische beweging en smallere voetenstand van ElliptiGO fietsen vermindert de druk op uw voeten, enkels en knieën en lijkt ook meer op de traditionele manier van lopen en rennen.

gella vandecaveye elliptigo

Gella Vandecaveye

​"Als lopen om de een of andere reden niet meer kan of lukt, dan is de elliptigo een ideaal alternatief. Het houdt het midden tussen lopen en fietsen zonder enige vorm van belasting op het lichaam. Lekker calorieën verbranden in de zuurstofrijke buitenlucht! Een zalige low-impact training, gezond en comfortabel voor jong en oud! De elliptigo is een absolute aanrader!"

Video: ontdek de ElliptiGO

Video afspelen

Niet overtuigd? Neem het niet van ons aan, lees hier de getuigenissen over de ElliptiGO! 

Word een ElliptiGO ambassadeur!

Word lid van het elliptigo Belgie goes on the road peloton. Een groep van enthousiaste mensen die op eigen tempo het land doorkruisen op hun favoriete sporttoestel :-).