Over ElliptiGO België

Over onze aanpak en team.

ElliptiGO België is opgericht in maart 2016 met als grootste doel een toestel aan te bieden (verhuur of verkoop) waarmee we mensen op een gezonde low-impact manier aan het bewegen krijgen in de buitenlucht. Zowel op gebied van revalidatie, recreatie als (top)sport.
 
Hendrik Maes Elliptigo België
Johan Elliptigo België

Hendrik Maes

Als kinesitherapeut en bewegingsdeskundige ben ik steeds op zoek op welke manier ik mensen met diverse lichamelijke klachten zo snel en prettig mogelijk kan revalideren.

In 2012 kwam ik in contact met de elliptigo. Het was meteen passie na de eerste rit. Een pure outdoor topworkout voor het hele lichaam zonder gewrichtsbelasting. Ik kocht de elliptigo meteen aan en stelde hem ter beschikking aan mijn patiënten. Het opende deuren voor mensen met knie-, enkel-,heup-, rug-, en nekproblemen. Na lang zoeken vonden deze personen weer een manier om sportief plezier te ervaren. Ik denk ondermeer ook aan johan cardyn. Een rasechte sporthater en rugpatient die nu omgetuned is naar elliptigo freak en immer gemotiveerde zelfstandige medewerker. Johan is de drijvende kracht achter heel wat activiteiten bij elliptigo belgie.

Naast de vele recreanten kregen we steeds meer topatleten en olympiërs op bezoek. De elliptigo bleek voor hen de ideale manier om efficiënt alternatief te trainen. Ook heel wat bekende vlamingen passeerden het revue. De aandacht van een aantal belgische ziekenhuizen, chirurgen, dokters, kinesisten, fitnesszaken en personal trainers werd getrokken. Dit zorgde voor heel wat mooie doorverwijzingen. Begin 2017 gingen we samenwerken met de loopspeciaalzaak runners’lab en werden ingehuurd voor heel wat grote evenementen. In september 2017 werden we uitgenodigd door het vtm nieuws en kregen zo heel wat sportieve nationale aandacht. De elliptigo bood volgens deze zender de sportieve oplossing voor heel wat mensen. Recreanten of topsporters sterker maken en sportief genot laten beleven. Daar doen we het voor!

Johan Cardyn

Niemand, zeker ikzelf niet, had zich ooit kunnen voorstellen dat ik me met iets sportiefs zou bezighouden.

Alles begon zo’n kleine 5 jaar geleden. Toevallig kwam ik als rugpatiënt bij een kinesist terecht in de groepspraktijk van hendrik maes. In de wachtkamer stond er iets raars. Het was geen fiets, het was geen step. Het enige wat mij eraan fascineerde, was hoe mooi het toestel was, de vorm, de techniek, gewoon prachtig. Maar op dat moment bleef het daar bij.
Een jaar later zat ik terug omwille van rugproblemen in diezelfde wachtkamer, oog in oog met hetzelfde gekke-mooie toestel. 

Mijn interesse nam toe. Toegegeven, af en toe overwoog mijn nooit-aan-sport-denkende-ik: “Man, bijna 50, zou je niet eens wat sport gaan doen?”. Maar er echt aan beginnen, no way! Ik had het niet zo met al die sportende medemensen. Omwille van mijn fysiek zware job, was ik wel fit en min of meer in conditie. Maar, ik bleef niet-sporter… 

Weer een tijdje later, weer dezelfde wachtkamer, weer dat intrigerende toestel. Deze keer volgde ik rugschool en ontmoette eindelijk hendrik zelf. 

Wie hendrik zegt, zegt enthousiasme, passie, voluit-gaan, gezond-bewegen. Hij zegt dit niet alleen voor zichzelf, hij “Sleurt” door zijn gedrevenheid alles en iedereen mee in een straal van 500 meter rondom zich. Hij doet dat niet zomaar in het wilde weg. Neen, hij heeft een visie, een doel, een geloof: mensen in beweging krijgen en houden. En hoe zorg je ervoor dat mensen iets volhouden? Juist, je moet hen fun geven. Je moet hen meenemen in een avontuur, een verhaal. Je moet hen iets bieden waardoor ze resultaat voelen. Hendrik beheerst de kunst om mensen te overtuigen en te inspireren. En wie was ik om daar ongevoelig voor te blijven? 

En zo kwamen we terug bij dat gekke toestel in zijn wachtkamer. Het kreeg een naam: “De elliptigo”. Het kreeg een betekenis: “Buiten sporten zonder impact op je gewrichten”. Het kreeg een doel: “Blessurevrij trainen”. En toen begon alles snel te gaan. Ik huurde de elliptigo voor 1 weekend. Een week later kocht ik mijn eerste elliptigo. Enkele maanden later nam ik deel aan de eerste elliptigobelgie-avondrit. Twee weken later begeleidde ik zelf de avondrit. Een maand later richtte ik de facebookgroep voor onze deelnemers op: “Elliptigobelgie goes on te road”. Nog een maand later werden naamkaartjes gedrukt, reclamepanelen geplaatst, opendeurdagen gehouden, testdagen over heel vlaanderen georganiseerd.

Wekelijks begeleiden wij ritten en nemen we deel aan wedstrijden en evenementen. Hendrik en ik zijn niet meer te stoppen. En dat komt door jullie: ja, door jou, ex-sporter die terug met de glimlach in open lucht alles kan geven. Door jou, top-atleet die dankzij de low-impact workout je conditie kan behouden ondanks blessures. Door jou, recreant die het gewoon fun vindt. Door jou, sportieveling die deze uitdaging aan gaat, kortom door elke man of vrouw die de elliptigo test en meteen voelt “This is it!”.

ja, het zijn jullie reacties die ons stimuleren, motiveren en ons doen blijven geloven: “Elliptigobelgie: the sky is the limit!”

Word een ElliptiGO ambassadeur!

Word lid van het elliptigo Belgie goes on the road peloton. Een groep van enthousiaste mensen die op eigen tempo het land doorkruisen op hun favoriete sporttoestel :-).

ElliptiGO in de media