Vraag & Antwoord over ElliptiGO

De meest gestelde vragen en antwoorden opgelijst. Een andere vraag? We helpen je graag verder.

Uiteraard kan je bij ons een testrit maken, we hebben steeds voldoende demo-modellen in stock, je kan zelfs met een groepje vrienden of familie langskomen. Neem even contact met ons op.

Zo hard als je kunt! 😉
​de gemiddelde snelheid op een elliptigo ligt zo tussen de 15 en 25 km/u. Op een vlakke weg kun je als geoefende rijder makkelijk 35 km/u halen!

De arc is 1m83 en de 3c, 8c en 11r zijn 1m88. Ietsjes langer dan een normale volwassenenfiets.
 

Het stuur van de ElliptiGO is identiek aan dat van een fiets, het sturen en remmen is dan ook juist hetzelfde als bij een fiets.

Rijden op de ElliptiGO is hetzelfde als fietsen in drukke gebieden. Het voordeel van de ElliptiGO is je er vrij hoog op staat waardoor je beter zichtbaar bent voor medeweggebruikers. Bovendien heb je daardoor zelf ook een beter (over)zicht.

Ja dat kan. De ElliptiGO is te gebruiken met de meeste fietsaccessoires, zoals fietsbellen of bidonhouders.

 

Absoluut! De ElliptiGO is een echte “Klimtrainer” juist omdat je bij elke slag al je kracht en gewicht in de strijd kan gooien. Door de versnellingen kun je net zoveel op- of terug schakelen als je wilt.

Nee! Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen heel gemakkelijk de eerste keer op een ElliptiGO stappen. In het begin is de trap-beweging even wennen maar met een minuut of vijf heb je de slag wel te pakken.

Ja! Het aantal versnellingen vind je in de type-benaming: de 11r heeft 11 versnellingen, de 8c heeft er 8 en de 3c heeft er 3.Deze zijn allemaal in de achternaaf geintegreerd en worden bediend met een versnellingshendel op het stuur. (type mountainbike) de elliptigo hoeft niet in beweging te zijn om van versnelling te veranderen. De arc8 heeft 8 versnellingen en schakelt door middel van een derailleur, en de arc24 heeft 24 versnellingen door middel van een combinatie van derailleur(3) en naafversnellingen (8) bij dit model kan alleen worden geschakeld als hij in beweging is.

Je kan zelfs in maatpak op de elliptigo, maar ons advies is om lekker lichte en vrij ademende kleding en schoenen te dragen.

Parkeren? Rijden moet je doen 😉
De ElliptiGO heeft standaard, een “Pikkel” zoals een scooter, je mag wel niet op de ElliptiGO staan als hij op deze standaard staan.

Ja! De ElliptiGO kan gebruikt worden op een kinetic en cycleops indoor-trainer-systeem. Deze heeft een standaard voor het voorwiel en een adapter om het 20 inch (50,8 cm.) achterwiel passend te maken. Dit indoor-training-systeem kun je bij ons kopen, zo kan je het hele jaar door trainen op de ElliptiGO.

Ja! Wij van ElliptiGO Belgie maken er een punt van om je ElliptiGO volledig geassembleerd af te leveren, wij voeren ook zijn eerste onderhoud uit en stellen alles volledig op punt! Een ElliptiGO klant verdient een top-ElliptiGO… Ready to go!!

Je moet vooral rekening houden met je lengte: personen groter dan 1m40 kunnen probleemloos en comfortabel met de ElliptiGO rijden.

Je krijgt een jaar garantie vanaf de dag van aankoop, 2 jaar fabrieksgarantie op de voorvork en 5 jaar op het frame. Met uitsluiting van alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

De lichtste ElliptiGO is de 11r, die weegt 17,9 kg, de 8c weegt 20kg, de 3c 19,1kg en de arc 16,8kg

De 3c en de 8c zijn verkrijgbaar in groen, rood en zwart, de 11r is enkel in het mat zwart te verkrijgen. De arc8 en de arc24 kan je in groen en in mat zwart kopen.
 

Ja dat kan. Met weinig tot geen aanpassingen kunnen verschillende mensen van dezelfde ElliptiGO gebruik maken. De stuurhoogte is in een paar seconden in te stellen, en de paslengte is in 4 verschillende lengtes in te stellen.

Ja dat kan. De ElliptiGO is te gebruiken met de meeste fietsaccessoires, zoals fietsbellen, fietscomputers of bidonhouders.

De ElliptiGO wordt geleverd met presta banden. De banden zijn dezelfde als bij de racefiets, dus geschikt voor hogere druk. We raden 85-90psi (6 bar) aan op alle ElliptiGO modellen.
De meeste onderdelen zijn zoals bij een gewone fiets. Dus hiervoor geldt het normale fietsonderhoud. Dit kan je zelf thuis doen of bij elke fietsenmaker laten doen. Specifiek aan de ElliptiGO zijn natuurlijk de rails van de voetpedalen. Het belangrijkste is dat de rails zandvrij blijven. Dat doe je het makkelijkst door met lucht schoon te spuiten of (als je dat niet hebt) met een droge doek. Maar smeer de rails en wieltjes die daar in zitten liever niet in met smeermiddel of olie.
​ja dat kan, afhankelijk van de grootte en uitvoering van de auto. In een station wagen of de wat grotere middenklasser past de ElliptiGO prima. Voorwaarde is wel dat de achterbank neerklapbaar moet zijn.

Voor wie echt al de getallen wil hebben: klik hier! Dit is wel een engelstalige versie.